Головна Новини Мер білбордів Ірпеня Олександр Маркушин

Мер білбордів Ірпеня Олександр Маркушин

Автор: News
Img 4996

Мера Ірпеня Олександра Маркушина мешканці громади називають «король білбордів». Станом на сьогодні, Маркушин Олександр Григорович є фактичним власником понад 50 рекламних двосторонніх конструкцій в Ірпені, Гостомелі, а також обабіч Романівської траси між Ірпенем та Києвом.

Ірпінська громада є безперечним лідером по встановлених незграбних та іржавих білбордів вздовж чи не кожної дороги. І лідером по знищенню естетичної привабливості міста є його мер Олександр Маркушин – монополіст зовнішньої рекламної в Ірпінській громаді.

МАГічні білборди короля Маркушина

Відповідно до декларації за 2023 рік, мер Ірпеня є кінцевим бенефеціаром ТОВ «МАГ-13» (ЄДРПОУ 37911014), що зареєстроване в Ірпені і має статутний капітал 751 100 грн. Частка Олександра Маркушина у ТОВ «МАГ-13» становить 90%, а 10% капіталу належить громадянці Лягера Тетяна Луківна, яка також є власницею квартири, будинку, земельної ділянки та гаража в Ірпені.

Image

ТОВ «МАГ-13» належать понад півсотні бігбордів в місті Ірпінь, селищі Гостомель, а також на Романівській трасі Р-30 між містом Ірпінь та містом Київ.

Борди Маркушина – поза законом

Є серед білбордів Маркушина і незаконні конструкції. У 2019 році ТОВ «МАГ-13» отримало дозвіл виконавчого комітету Ірпінської міської ради «Про оформлення ТОВ «МАГ-13» дозволу на розміщення об’єктів зовнішньої реклами в м. Ірпінь» на встановлення бігбордів. Зокрема, білборду розміром 3,0 х 6,0 м в м. Ірпінь, вздовж автодороги Р-30, на відстані 1,45 км від міста Києва (2 одиниці по обидві сторони дороги); білборду розміром 3,0 х 6,0 м в м. Ірпінь, вздовж автодороги Р-30, на відстані 1,70 км від міста Києва (2 одиниці по обидві сторони дороги) та білборду розміром 3,0 х 12,0 м по вул. Соборна біля круга водоканалу в м. Ірпінь.

ТОВ «МАГ-13» ці бігборди погодили терміном на 5 (п’ять) років з дати прийняття даного рішення (до 26.03.2024 р.). Станом на вересень 2024 року ці бігборди є незаконно встановленими. Таким чином, серед бізнесу Ірпінського міського голови Маркушина Олександра Григоровича є незаконно встановлені бігборди, оформлені на ТОВ «МАГ-13».

По чому білборди для народу?

Маркушину в Ірпені належить понад 50 білбордів – це орієнтовно 115 рекламних сторін. Вартість здачі однієї сторони в Ірпінському регіоні становить в середньому 3000 грн. Відповідно, щомісяця Маркушин отримує зі своїх білбордів понад 340 000 гривень. Це щороку понад 4 мільйони незадекларованих гривень. Сподіваємося, що НАЗК вже найближчим часом детально вивчить рекламний бізнес Маркушина, а податкова детально вивчить ухилення від сплати податків ТОВ «МАГ-13», яке готівкою отримує кошти за здачу в оренду білбордів.

Замість висновків

Олександр Маркушин очолює Ірпінь вже чотири роки, з жовтня 2020 року. З 2019 року він є першим заступником мера Ірпеня.

За чей час Маркушину вдалося дуже добре збагатитися на іржавих та незаконних білбордах. А от часу на демонтаж своїх незаконно встановлених конструкцій у Маркушина не вистачило.

Публікуємо перелік білбордів, які належать меру Ірпеня Олександру Маркушину.

Читати також