Головна НовиниІрпінь На художньому пленері в Ірпені гільзи стали мистецькими шедеврами (відео)

На художньому пленері в Ірпені гільзи стали мистецькими шедеврами (відео)

Автор: Max

Аня Хавіна, художниця:

«Я вибрала образ лелеки. Гніздо любові. Мені здається, що лелеки оберігають нашу Україну».

Юлія Дейнека, художниця:

«Я малюю фрагмент виду на набережній річки Ірпінь-0016+0023- Це місце в Ірпені, я вважаю, найбільш виразне, найбільш просторове і воно мені подобається».

Гільзи від набоїв, які нещадно нищили ворога, отримують нове життя. Цього разу вони стали полотном для митців на художньому пленері «Намальований Ірпінь». А присвячений цей пленер нашим захисникам і захисницям та добровольцям тероборони.

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Він має таку символічну назву — «Правди сила». І насправді, його основна тематика – це місто-Герой Ірпінь.  Про те, що сила в кожному з нас, сила в нашій землі, сила в емоції, краєвидах і багатьох речах, за які борються  наші захисники».

На металі, який ще пахне порохом, народжуються нові історії — миру, добра і любові. Талановиті руки художників перетворюють звичайнісінькі гільзи у справжні мистецькі шедеври.

Лариса Пуханова, художниця:

«Це — парк письменників. Я дуже люблю це місце в Ірпені. Це архітектура. Я теж люблю її малювати. Завжди, коли приїжджали восени на пленер, то у нас там була екскурсія і ми роздивлялися цей парк. Я рада, що він живий після всяких нападів».

Художники кажуть, з мистецького погляду гільзи – це дуже креативний матеріал. Бо створює об’єм, який дозволяє картині жити в іншій площині. Коли гільзу обертати, малюнок стає розповіддю.

Світлана Калайджи, художниця:

«Мій будинок був в Ірпінських Липках наших знаменитих. Це – вид з озера СМУ, з кар’єру. Наш будинок також був знищений. А це — вже ті, які відновилися. Це — озеро. Це — вода і вид на наші будинки«.

З поля бою – у руки художників. Митці зізнаються, що до незвичного матеріалу потрохи звикають.

Віолетта Величко, художниця:

«Коли ти береш його до рук, ти як митець відчуваєш цю енергетику. Вона важка. І коли ти малюєш, ти як би переплюсовуєш негативну мілітарну енергію в арт об’єкт. Ти розумієш, що ця гільза піде на благо. Це дає тобі натхнення». 

Ілля Яровий, художник:

«Так як це наші гільзи, ця зброя допомогла знищувати ворога і при цьому ми ще зараз її розпишемо і продамо, і допоможемо воїнам, куплять ще зброю, то це, я вважаю, най-найкраще«.

Частина цих творчих робіт буде передана Ірпінському історико — краєзнавчому музею, а частину віддадуть на аукціон. Виручені кошти спрямують на підтримку військових.

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Черговий раз хочу подякувати товариству «Відважних». Вони завжди підтримують такі заходи, особливо, які пов’язані з митцями у нашому місті. І сьогодні також не виключення. І ми вдячні, що вони разом з нами».

Читати також