Головна НовиниІрпінь 63,90 грн — чергова пропозиція нового тарифу від Ірпіньводоканалу (відео)

63,90 грн — чергова пропозиція нового тарифу від Ірпіньводоканалу (відео)

Автор: Max

Майбутній тариф на водопостачання та водовідведення Ірпіньводоканалу може скласти 63 грн 90 копійок. Це майже на 4 грн менше, ніж раніше пропонував водоканал. Зменшити нову вартість послуг вдалося після зауважень та пропозицій робочої групи з перевірки обґрунтованості тарифу.

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:

«Наразі є така пропозиція. Якщо ми тоді заклали інвестиційну програму у розмірі 50%, запропоновано її зменшити, на суму не можна зменшити, на розмір 25%, у нас це близько 4 млн. Відповідно це піде трошки зменшення самого тарифу. Пропонується з адмінперсоналу зменшити надбавку з 30% до 10%. Теж усі розрахунки тут надані, і члени комісії  їх подивилися. І плюс скорочення одного заступника і одного начальника служби».

63,90 це ще не остаточний тариф. Члени робочої групи запропонували проаналізувати також штатний розпис підприємства. Щоб розглянути можливість скорочення штату або зарплатного фонду КП. І таким чином ще трохи зменшити тариф.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Вдалося знизити показник тарифу майже на 4 грн за рахунок зниження відсотку надбавки працівникам і за рахунок кадрових рішень, які вже запропонував водоканал. Основне питання, яке залишилося, — це питання штатного розпису підприємства. Якщо по кількості працівників на дільницях: слюсарів, сантехніків, водіїв — питань немає. Комісія хоче детальніше розглянути питання кількості адміністративного персоналу безпосередньо, кількості людей на адміністративних посадах, плюс абонентський відділ, який фінансується з абонентської плати наших мешканців».

Наразі тариф Ірпіньводоканалу становить 32 грн 10 копійок. Його не піднімали з 2022 року. Після погодження нового тарифу на робочій групі його винесуть на затвердження виконавчого комітету. Засідання виконкому планують провести вже 24 вересня, напередодні сесії. 

Руслан Шевчук, голова ГО «ОСББ Ірпінь»:

«Якщо 24 вересня виконавчий комітет, ще будемо працювати над цим тарифом, приймуть новий тариф у будь-якому випадку він буде більший, ніж той що є. Тому протягом 14 днів після рішення водоканал підніме тариф. Тому до 8 жовтня, скажемо так до 7 жовтня, всім обов’язково у водоканалі треба зафіксувати показники реальні на 6-7 число для того, щоб потім не оплачувати лишні куби по новій ціні».

Повний запис другого засідання робочої групи з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів Ірпіньводоканалу дивіться ютуб-каналі інформаційного агентства ITV. 

Читати також