Головна НовиниІрпінь «Це пряма брехня мера своїй громаді»: Андрій Кравчук розповів, чому Олександр Маркушин хоче внести зміни до складу комісій виконкому

«Це пряма брехня мера своїй громаді»: Андрій Кравчук розповів, чому Олександр Маркушин хоче внести зміни до складу комісій виконкому

Автор: Max

Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук розповів, чому мер міста Олександр Маркушин хоче внести зміни до складу комісій виконкому Ірпінської міськради. За його словами, мер таким чином намагається поставити свою людину.

«Учора Ірпінський міський голова зробив публічну заяву, що незатвердження виконкомом змін до складу комісій призведе до їх бездіяльності. Прикро визнавати, але це пряма брехня мера своїй громаді. Чому виконком не проголосував за внесення змін до складу комісій? Усі комісії працюють, збиралися, збираються, на найближчі дні також заплановані їхні засідання. Тому, це не аргумент для змін. Кого ж на кого хоче поміняти міський голова у цих соціальних комісіях? Справа в тому, що Олександр Маркушин просто хоче у кожну комісію просто поставити свою людину», — зазначив Кравчук.

Зокрема, Маркушин намагається замінити заступницю міського голови Лідію Михальченко на керуючу справами Тетяну Ярошенко у складі:

— Комісії з питань забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, та потребують поліпшення житлових умов.

— Координаційної групи з питань визначення потреб населення Ірпінської громади у соціальних послугах.

— Опікунської ради при виконкомі Ірпінської міськради.

«Таке враження, що міському голові Ірпеня просто потрібно ввести Тетяну Ярошенко у всі комісії, щоб розподіляти сотні тисяч гривень серед своїх друзів та членів їхніх родин за програмою «Турбота». Та проблема в тому, що такі зміни до складу комісій незаконні», — додав Андрій Кравчук.

Він зазначив, що керуюча справами Тетяна Ярошенко не має у посадових обов’язках питань соціального захисту і в соціальні комісії теж входити не може.

«Бо станом на сьогодні діє рішення виконкому ІМР №1/1 «Про розподіл функціональних обов’язків» від 10.01.2023 р., яким при затвердженні функціональних обов’язків Ірпінського міського голови та його заступників Тетяні Ярошенко доручено керувати загальним та організаційним відділами, а не питаннями соціальної політики. Тому пропоную меру припинити маніпуляції і почати спільно та щоденно готувати громаду до дуже нелегкої зими», — наголосив Кравчук.

Читати також