Головна НовиниІрпінь Волонтери БО «Вільні люди Ірпеня» сплели 70 000 квадратних метрів маскувальних сіток для ЗСУ (відео)

Волонтери БО «Вільні люди Ірпеня» сплели 70 000 квадратних метрів маскувальних сіток для ЗСУ (відео)

Автор: Max

Новий день – нова відправка на фронт. Це – волонтери благодійної організації «Вільні люди Ірпеня», і за півтора роки своєї діяльності вони сплели вже 70 000 метрів квадратних маскувальних сіток для українських оборонців. Для розуміння – цього б вистачило, щоб повністю вкрити футбольне поле НСК «Олімпійський».

Божена Пархоменко, директорка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Ми почали з маленької сітки, з каркасу 9/2 метрів. До створення кожної такої сітки долучається багато людей. Хтось приходить на пів годинки, хтось на кілька годин в день, хтось на вихідних, хтось у будні. У цілому – це понад 100 людей, які мешкають у різних частинах Ірпеня».

Це – люди різного віку та професій. Пенсіонери та ті, хто поєднують волонтерство з основною роботою, як от Олександр. Він долучився до «Вільних людей Ірпеня» у жовтні минулого року.

Олександр Мишастий, волонтер БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Завдяки тому, що локація працює нон-стоп з ранку до пізнього вечора, 24/7 практично, то можна підібрати для себе час, виділити годинку, за можливості дві, та приділити цьому увагу».

Чимало часу приділяє волонтерству і це подружжя. Українка пані Антоніна та італієць пан Джакомо. Чоловік каже, вважає це своїм обов’язком. 

Джакомо Маджоріні, волонтер БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Ось ці я роблю сітки, щоб скоріше закінчилася війна».

Окрім плетіння сіток, волонтери роблять кікімори, виготовляють для захисників різноманітні смаколики, натуральні мазі та збирають все те, без чого складно обійтися у фронтових антиумовах.

Божена Пархоменко, директорка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Сухий душ, від комарів засоби і всі ці дрібнички хлопці дуже цінують, тому що там у них побут відрізняється від тилового побуту».

Такі коробочки волонтери надсилають військовим разом із маскувальними сітками. А в кожну з них загортають символічні подаруночки – янголи-обереги. Їх виготовляє відома майстриня народної творчості з Ірпеня Тетяна Федорова. 

Тетяна Федорова, заслужена майстриня народної творчості України:

«Гріє душу, звичайно гріє. Бо коли пані Божена надіслала мені фотографію і там одна з моїх оберегів ляльок у машині воїна на нулі. І це мені гріє зараз, я тільки цим і займаюся».

Радо долучилася до команди «Вільних людей Ірпеня» і переселенка з Краматорська пані Катерина. У волонтерській спільноті хоч і новачок, зате як вправно плете сітки. 

Катерина Анопрєєва, волонтерка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Підписана була давно і в фейсбуці, і в інстаграмі. Все думала, що треба доєднатися, але було далекувато від мого дому, а зараз поруч, то подумала – треба йти».

Це нова, вже п’ята локація благодійної організації «Вільні люди Ірпеня». Цим приміщенням волонтерів забезпечила Інвестиційна група «Молодість». 

Божена Пархоменко, директорка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Окрема вдячність Інвестиційній групі «Молодість» за надане приміщення і можливість працювати. Дякую. Чекаємо людей, які живуть поруч, наших сусідів. Приходьте – Виговського, 2-д/4, цокольний рівень. Будемо раді вас бачити».

Долучитися до команди волонтерів можна через інстаграм та фейсбук організації. Підтримати донатом – відсканувавши кюар-код, який ви бачите на екрані. Разом до перемоги! 

Читати також