Головна НовиниІрпінь Бібліотека – місце відновлення: на Київщині відзначити роботу бібліотечних працівників Ірпеня

Бібліотека – місце відновлення: на Київщині відзначити роботу бібліотечних працівників Ірпеня

Автор: Max

6 серпня відбулась конференція бібліотечних працівників Київської області під назвою «Бібліотеки у повоєнний час як провідники добрих справ». На ній вручили подяки колективу Ірпінської міської бібліотеки імені Максима Рильського, провідній бібліотекарці міської бібліотеки для дітей Аліні Бучинській та бібліотекарці модульного містечка «Дубки» Наталії Колісниченко. Про це повідомила директорка Ірпінської міської бібліотеки Олена Циганенко.

«Всі виступаючі високо оцінювали роботу бібліотек, як центрів незламності для громад, волонтерських хабів, унікальних соціальних інститутів, які сприяють психологічному здоров’ю нації, цифровій освіті, є публічними просторами для усіх категорій населення, включаючи ВПО, які надають безоплатний доступ до книги. Цікаво було ознайомитись з досвідом роботи колег та почути пропозиції про співпрацю від запрошених поважних гостей. Також приємним сюрпризом став подарунок від депутата Київської обласної ради — Марії Шевченко, яка долучилась до вручення подяк Департаменту культури та туризму і подарували книги Григорія Кочура», — повідомила Олена Циганенко.

Організаторами заходу стали: КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», Інститут розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр» та ГО «Українська посмішка». Захід відбувся за підтримки Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації.

У конференції взяли участь радниця голови КОДА Анна Куценко, в.о. директора Департаменту культури та туризму КОДА Євгеній Самойленко, голова Наглядової ради БО «БФ «Інститут розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр», співзасновник «Форум Добрих Справ» Сосіс Олександр, голова правління Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр; організаторка суспільно-інформаційного заходу «Форум Добрих Справ» Грабан Тетяна; заступниця голови Ради волонтерів при КОДА; заступниця виконавчого директора бібліотеки їм Ярослава Мудрого Оксана Бруй; виконавчий директор української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, Голова благодійного фонду у Жива сучасна бібліотека – БФ Бібліотечна країна Ігор Степурін, видавець та голова ГО «Українська посмішка» Іван Степурін; народний артист України, режисер Михайло Іллєнко. 

454449366 1023434042604534 2994024803095902418 N

«Потрібні спільні дії у сфері культури, ті трансформації, які проходять в суспільстві та запити мають чітко відображатися і в бібліотечній мережі, адже бібліотека сьогодні — це місце відновлення, становлення та зростання, адже має в своєму арсеналі низку нових напрямків та послуг: літературні гуртки, кімнати психолога, художні студії, волонтерські центри, тощо», — розповіла Галина Єрко. 

Читати також