Головна НовиниІрпінь Ірпінців навчали, як не стати жертвою работорговців (відео)

Ірпінців навчали, як не стати жертвою работорговців (відео)

Автор: Max

Як правильно спілкуватися з незнайомцями? Що робити, якщо за вами «хвіст»? Як діяти, якщо ви стали свідком або навіть жертвою викрадення? Про ці та інші ситуації говорили в ірпінському клубі творчості «Дивосвіт». 

У Всесвітній день протидії торгівлі людьми, працівники поліції спільно з головою організації «Гармонізоване суспільство» підготували для вихованців «Дивосвіту» та їхніх батьків тематичний тренінг.

Наталія Грищенко, голова ГО «Фундація «Гармонізоване суспільство»:

«Сьогоднішній захід він цікавий тим, що прийшли мами, які іноді взагалі не розуміють що це. Для них, я бачила по очах, що це нова інформація. То я думаю, що далі вони почнуть шукати десь в пресі відомості що і як, щоб не бути дуже безпечними в своєму «дворику»».

Леся, мешканка Ірпеня:

«Коли сім’я спілкується з дитиною, розповідає, то вона готова, коли виходить на вулицю, то вона вже готова до таких ситуацій, бо їй вже розповіли про них».

Анжела-Ангеліна Дордюк, начальниця служби у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради:

«За статистикою, Україна по кількості постраждалих, посідає третє місце в світі по людях, які постраждали від торгівлі людьми. Власне, тому ми зібралися в клубі дитячої творчості аби навчитися самим і навчити наших дітей розуміти, які дії по відношенню до них є нормою, а які караються законом».

Говорили під час зустрічі і про спілкування в соцмережах. Чим воно може бути небезпечним та як не втрапити на гачок шахраїв і ворогів. 

Людмила, мешканка Ірпеня:

«На даному етапі важко розрізнити яка людина, скажімо так, хоче тобі допомогти, а яка нашкодити. Тому такі заходи дійсно дуже корисні та інформаційні як для батьків, так і для дітей».

Володимир, мешканець Ірпеня:

«Потрібні обов’язково. Бо людина, яка потрапляє в таку ситуацію не завжди може відразу зорієнтуватися. А тут на пальцях розповіли що треба робити».

Читати також