Головна НовиниІрпінь Комунальники чистять штучне озеро в ірпінському парку Незнайка (відео)

Комунальники чистять штучне озеро в ірпінському парку Незнайка (відео)

Автор: Max

Пляшки, шини та інший непотріб. Такі неприємні знахідки комунальники щороку дістають зі штучних водойм Ірпеня. Їх у місті 3: в парку «Центральний», Письменників та Незнайка. 

У «Незнайка» – найбільше штучне озеро в місті. Його місткість – 330 кубів. Тож щоб його очистити – в середньому потрібно до чотирьох діб. Спершу викачують воду, а після – чистять дно від сміття.

Вікторія Ковтун, заступниця начальниці КП «Управління благоустрою міста»:

«У цьому парку ми почали роботу з минулого понеділка. Тобто, пішло 3-4 дні на викачування води. Потім, бачите, що наші працівники вичищають мул, сміття. Техніка працює, вивантажується на трактор, потім почистимо керхером і будемо заливати воду. На це піде 3-4 дні також».

Попри те, що озеро чистять регулярно, купатися тут заборонено. 

Василь, працівник КП «Управління благоустрою міста»:

«Вода ця непроточна. І вона виходить застояна. Це – штучне озеро. Якщо вода проточна, то вона очищається, а як вона застояна, то хто знає, що в ній може бути».

До речі, нову воду в штучне озеро комунальники заливатимуть зі свердловини. Такі є в кожному парку та сквері Ірпеня. У парку Незнайка їх 4.

Вікторія Ковтун, заступниця начальниці КП «Управління благоустрою міста»:

«Парк забезпечується власним водопостачанням за рахунок наявності свердловин і у мешканців міста вода не забирається. Тобто, вони працюють незалежно від централізованого водопостачання».

Читати також