Головна НовиниІрпінь Із відбудовою Ірпеня продовжить допомагати австрійська організація «Volkshilfe» (відео)

Із відбудовою Ірпеня продовжить допомагати австрійська організація «Volkshilfe» (відео)

Автор: Max

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Надія на те, що ми вернемося до своєї домівки. Надія помирає останньою, ми дуже надіємося. І дуже вдячні цим людям, які нам допомагають».

Словами вдячності пані Тетяна зустрічає в своїй пошкодженій квартирі дорогих гостей – представників австрійської благодійної організації «Volkshlife». У співпраці з українською ГО «Народна допомога Україна» та Фондом «Леруа Мерлен Солідарність» цій організації вдалося врятувати будинок, у якому до війни мешкала жінка.

Ось ця п’ятиповерхівка на вулиці 10 Лінія в Ірпені. Тут відбудували четвертий і п’ятий поверхи та зробили покрівлю.

Діана Ройхлін, проєктна координаторка благодійної організації «Volkshlife» в Україні:

 «Ми бачимо реальну потребу Ірпеня в допомозі, тому допомогли з цим об’єктом і продовжуємо шукати можливості для відновлення інших пошкоджених будівель міста», – зазначила проєктна координаторка організації «Volkshlife» в Україні Діана Ройхлін.

Щодо цього будинку, то мешканці вже подали необхідні документи до Фонду енергоефективності для відновлення фасаду, вікон, дверей і місць загального користування.

Іван Ковалишин, голова наглядової ради ГО «Народна допомога Україна»:

«Наскільки я сьогодні почув, то відповідні заявки подані, щоб облаштувати в подальшому будинок вікнами, дверима, зробити його енергоефективним. Сподіваюся, що все буде рухатися в правильному напрямку і люди отримають нарешті своє житло».

Благодійники також відвідали відбудований дитсадок «Джерельце» в Ірпені. На цьому об’єкті вони профінансували відновлення та утеплення фасаду.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Сьогодні ми їм дякуємо, сьогодні показуємо все, що вже зроблено. І подальший крок буде – обговорення подальших проєктів, тому що наші партнери готові далі допомагати облаштовувати наші освітні заклади».

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міської ради:

«Запит іде на те, щоб допомогти нашим садочкам, школам у відновлення наших укриттів і їх обладнанні, а також є дуже велика проблема, зокрема у дитсадку «Бджілка» зруйновані два дитячі майданчики. Ми в цьому просимо допомогти і сподіваємося на підтримку».

Читати також