Головна НовиниІрпінь Розстрілювали цивільних у Бучі: встановлено ще сімох військовослужбовців рф, причетних до воєнних злочинів у місті

Розстрілювали цивільних у Бучі: встановлено ще сімох військовослужбовців рф, причетних до воєнних злочинів у місті

Автор: Max

Правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру сімом російським військовослужбовцям, причетним до вчинення воєнних злочинів під час окупації у Бучі. Їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, у тому числі поєднані з умисним вбивством цивільного населення (ч. 1 та ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Як зазначається, підозрювані — військовослужбовці зс рф, які воювали у різних підрозділах 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ. Троє належали до командного складу, ще четверо займали рядові посади. Вік військових — від 19 до 29 років.

«Слідством встановлено, що підозрювані розстріляли чотирьох мирних жителів у березні 2022 року.Тіла вбитих людей виявили після звільнення міста. Всі загиблі місцеві жителі були цивільними та не брали участі у збройному конфлікті. Наразі справу щодо 6 підозрюваних вже передано до суду.Українські слідчі та прокурори продовжують розслідування злочинів, вчинених під час окупації міста. Триває робота зі встановлення усіх причетних до масових вбивств цивільного населення», — йдеться у повідомленні.

🔹В рамках досудового розслідування було здійснено значний обсяг слідчих (розшукових) дій: 2000 допитів потерпілих та свідків, 500 судових експертиз (судово-медичні, молекулярні, балістичні, вибухо-технічні, хімічні та інші), 400 різних оглядів, 120 слідчих експериментів та 130 впізнань осіб.

Варто додати, що за час окупації Бучі уже встановлено понад 1200 воєнних злочинів.

Нагадаємо, нещодавно поліція Київщини скерувала обвинувальний акт до суду стосовно військовослужбовця рф, який розстрілював людей у Гостомелі. Слідчі встановили 41-річного заступника командира оперативного взводу загону мобільного призначення Красноярського ОМОНу. В березні окупанту повідомили про підозру

Читати також