Головна НовиниІрпінь В Ірпені пройшов фестиваль «Lokalist» (відео)

В Ірпені пройшов фестиваль «Lokalist» (відео)

Автор: Max

Плели сітки, танцювали, готували,продавали та навчалися. На простір розваг та нових можливостей на один день перетворився парк імені Володимира Правика в Ірпені. Тут пройшов масштабний фестиваль «Lokalist».

Майя Аронштам, співзасновниця проєкту «Lokalist»:

«Багато різних перемовин, пошуків, домовленостей, запрошень до співпраці. Але нам сьогодні більшість наших цілей вдалося втілити. Тішуся, що багато людей прийшло».

Це вже восьмий такий фестиваль на Київщині. Цього разу він зібрав близько 40 різноманітних бізнесів області. Усі вони не лише презентують свої послуги, а й збирають допомогу для ЗСУ.

Учасники фестивалю кажуть, що такі заходи – чудова можливість показати себе та на інших подивитися. 

Засновниця проєкту «Pereshyla» Ольга Чумакова дає нове життя старим речам і створює абсолютно нові.

Ольга Чумакова, засновниця проєкту «Pereshyla»:

«Я сюди йшла, щоб просто використати цей простір, цей проєкт як рекламу. Я не вірила, що я буду щось продавати, але я зрозуміла, що людям відгукується тема апсайклінга, розуміють і навіть жартують, що в них є дуже багато речей. Вони підписуються, ми обмінюємося контактами і вже призначають зустрічі, щоб прийти поперешивати свої речі».

Чимало учасників заходу на «Lokalist» вже не вперше. Як от – засновниця проєкту «Candle store.ua», майстриня свічок Ольга Шмигельська.

Ольга Шмигельська, засновниця проєкту «Candle store.ua»:

«Я не так давно вже була на фестивалі від Lokalist. Це було в Бучі в Українському гуманітарному інституті. Мені дуже сподобалося. Тому я вирішила чому б не прийти ще раз із оновленим асортиментом».

На фестивалі про себе заявили й різноманітні організації та ініціативи. Свою діяльність презентував і нещодавно відкритий – перший в Ірпені Молодіжний простір «Ko_Laba».

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня, працівниця Молодіжного простору «Ko_Laba»:

«Яке взагалі є обладнання у Молодіжному просторі, до чого зараз можуть долучатися підлітки, і які у нас є майбутні плани. Власне, для того, щоб вони комунікували, могли долучатися, співпрацювали з нами».

У програмі фестивалю були різноманітні тренінги та виступи творчих колективів. А екоактивісти вчили всіх охочих сортувати сміття.

Олександр, екоактивіст ГО «Екогромада»:

«Я дійсно сам здивований настільки це цікаво дітям дійсно робити. Як був початок, ми кажемо: «Діти давайте сортувати сміття». Вони такі: «Яке сміття, що тут буде?». А зараз, подивіться, дитина залюбки це робить. Тому клас!».

Учасниками заходу стали сотні містян та гостей Ірпеня. Усі вони кажуть – прийшли, бо повинні підтримувати своїх у цей непростий час.

Олена, мешканка Ірпеня:

«Підтримати всі ці бізнеси і всіх цих людей, які займаються справою в такий важкий час і економіку підтримують, а ми їх підтримуємо. Тому це такий кругообіг економіки і життя в цілому».

Читати також