Головна НовиниІрпінь Мешканці будинків по вулиці Северинівській 1050 та 105Н в Ірпені просять допомоги у відновленні своїх квартир

Мешканці будинків по вулиці Северинівській 1050 та 105Н в Ірпені просять допомоги у відновленні своїх квартир

Автор: Max

Мешканці будинків по вулиці Северинівській 1050 та 105Н в Ірпені прийшли на сесію міськради, аби просити про допомогу у відновленні своїх квартир. Людей підтримала депутатка округу Антоніна Довганич.

«Рана, яка не загоїлася, кровоточить та болить. «Ні, не забули», — відповідаю я мешканцям Северинівська, 105Н та 105О. Але чесно, сама я вже не знаю, забули ми чи ні. Тому що проєкт на відновлення цього заблокованого будинку лежить у Фонді ліквідації наслідків збройної агресії уже більше року», — зазначила на сесії Довганич.

Із трибуни до мера міста та депутатів звернулися й самі мешканці зруйнованих будинків.

«Патова ситуація склалася. Будинок не ремонтується. Кошти, які люди хотіли взяти замість квартир, теж не даються, бо будинок під ремонт (ред. — мова йде про програму «єВідновлення»). Місто — це ж люди і будинки, в яких вони проживають. Ми — теж частина міста, ми — ірпінчани, ми теж хочемо жити в нашому місті! Не закордоном, а тут працювати на благо нашого міста», — наголосила пані Тетяна, мешканка будинку на вул. Северинівській, 105Н.

Люди пропонують виділити з бюджету громади кошти на часткову відбудову цих будинків, щоб перевести їх у другу категорію аварійності. Таким чином багатоповерхівки зможуть подати на фінансування в інші фонди.

«Ми у минулому році до Вас зверталися, Ви казали, що на початку 2024 року будуть кошти від КОВА, у цьому році ми з Вами спілкувалися. Ми чекали і серпень, і липень, і вересень. На сьогодні я розумію, що цей шлях вже безперспективний. Дуже сильно прошу Вас виділити кошти, які допоможуть зробити роботи для переходу нашого будинку у другу ступінь аварійності, щоб ми далі самотужки могли працювати з фондами», — наголосив мешканець будинку 105О Роман.

Читати також